Peter Fuglsang, 1948-2014

Peter Fuglsang

Peter Fuglsang.

Peter Fuglsang, Kig & Lyts formand gennem mere end 15 år, døde den 12. juni om eftermiddagen  på Rigshospitalet efter meget kort tids sygdom.

Peter var et usædvanligt engageret, nysgerrigt og legende menneske. Han tog de ting han deltog i meget alvorligt, men han var sjældent højtidelig – og aldrig selvhøjtidelig.

Gennem mere end tredive år var han engageret i den aktive EF-/EU- modstand, som aktivist på Folkebevægelsens sekretariat, arrangør af store manifestationer som Grundlovsstævner, chauffør på kampagne-bussen i 1979 og alt muligt andet. Han var der, hvor der var brug for ham. En periode i bevægelsens forretningsudvalg blev det også til på et tidspunkt, hvor der var krise. Peter brød sig egentlig ikke om at påtage sig officielle poster, men han lod sig overtale, fordi han syntes det var hans pligt.

På samme måde lod han sig – midlertidigt – vælge som formand for Kig og Lyt, men fungerede alligevel i mere end 15 år. Måske fordi han besad et glædende engagement i medier og brændte for public service. Han gjorde en stor indsats for lytter- og seerbevægelsen gennem sit arbejde i SLS – de Samvirkende Lytter- og Seerforeninger – og i DR’s Dialogforum.

Peter havde en livslang kærlighed til billedkunst og film, og han havde en omfattende viden om både billedkunstnere og film. Han var en fremragende fotograf, og hans billeder har været udstillet mange steder. Han har blandt andet taget bemærkelsesværdige koncertbilleder, og han kunne tælle mange musikere blandt sine venner. I de sidste par år arbejdede han på en serie billeder under titlen Med andre øjne. Den omfatter både billeder fra naturen og fra bylivet. Set med et særligt blik for de gemte underfundigheder, der lurer lige bag ved overfladen, hvis man har talentet til at se dem.

Han havde en udtalt forståelse for mekanik og elektronik, og med sine snilde fingre kunne han få nyt liv i kasserede tv’er, steroeanlæg og meget andet.

Peter var et varmt, givende og humoristisk menneske. Han levede på alle måder livet fuldt ud, og han efterlader sig et stort tomrum. Han vil blive savnet og mindet af venner, bekendte og samarbejdspartnere i lang tid.

Bisættelsen finder sted lørdag den 21. juni kl. 13.00 fra Sundby Krematoriums Kapel, Sundbyvej 51.

Carl Rosschou

Kig og Lyt er en del af den folkelige seer- og lytterbevægelse og har derigennem indflydelse i Danmarks Radio og TV2.

Vi er også en del af den aktive modstand mod EU Unionen. Vi arbejder for, at Unionen bliver behandlet kritisk i medierne. 

 

2 Kommentarer til Peter Fuglsang, 1948-2014

 1. webmaster skriver:

  MINDEORD
  Som tidligere ARF- og SLS-formand vil jeg altid mindes det gode og kammeratlige samarbejde med Peter Fuglsang.
  Han havde en stor viden om også de mere tekniske forhold omkring de elektroniske medier, og han gav gerne siden viden videre til os andre.
  Peter var trofast og ihærdig både i forhold til sit eget forbund og de øvrige lytter-seerorganisationer i vores fælles indsats for at bevare og styrke de danske public service kanaler.
  Personligt vil jeg også huske Peters altid muntre lune og store hjælpsomhed.
  Æret være hans minde.

  Med venlig hilsen
  Preben Sørensen

 2. Lave K. Broch skriver:

  Det var med stor sorg, at jeg hørte om Peters død. Peter var med os på valgaftenen den 25. maj og var i godt humør. Det var alt for tidligt at sige farvel til Peter. Jeg vil altid mindes ham som en god ven og kampfælle. Peter var en sand demokrat, der kæmpede imod EU og for et bedre internationalt samarbejde. Æret være hans minde. De varmeste hilsener Lave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *