Kig & Lyt – nr. 1, 2016

Hent bladet her

Udgivet i Medlemsbladet, Uncategorized | Skriv en kommentar

Kig & Lyt – nr. 1, 2015

Hent bladet her

Udgivet i Medlemsbladet, Uncategorized | Skriv en kommentar

Peter Fuglsang 1948-2014

Peter Fuglsang

Peter Fuglsang.

Peter Fuglsang, Kig & Lyts formand gennem mere end 15 år, døde den 12. juni om eftermiddagen  på Rigshospitalet efter meget kort tids sygdom.

Peter var et usædvanligt engageret, nysgerrigt og legende menneske. Han tog de ting han deltog i meget alvorligt, men han var sjældent højtidelig – og aldrig selvhøjtidelig.

Gennem mere end tredive år var han engageret i den aktive EF-/EU- modstand, som aktivist på Folkebevægelsens sekretariat, arrangør af store manifestationer som Grundlovsstævner, chauffør på kampagne-bussen i 1979 og alt muligt andet. Han var der, hvor der var brug for ham. En periode i bevægelsens forretningsudvalg blev det også til på et tidspunkt, hvor der var krise. Peter brød sig egentlig ikke om at påtage sig officielle poster, men han lod sig overtale, fordi han syntes det var hans pligt.

På samme måde lod han sig – midlertidigt – vælge som formand for Kig og Lyt, men fungerede alligevel i mere end 15 år. Måske fordi han besad et glædende engagement i medier og brændte for public service. Han gjorde en stor indsats for lytter- og seerbevægelsen gennem sit arbejde i SLS – de Samvirkende Lytter- og Seerforeninger – og i DR’s Dialogforum.

Peter havde en livslang kærlighed til billedkunst og film, og han havde en omfattende viden om både billedkunstnere og film. Han var en fremragende fotograf, og hans billeder har været udstillet mange steder. Han har blandt andet taget bemærkelsesværdige koncertbilleder, og han kunne tælle mange musikere blandt sine venner. I de sidste par år arbejdede han på en serie billeder under titlen Med andre øjne. Den omfatter både billeder fra naturen og fra bylivet. Set med et særligt blik for de gemte underfundigheder, der lurer lige bag ved overfladen, hvis man har talentet til at se dem.

Han havde en udtalt forståelse for mekanik og elektronik, og med sine snilde fingre kunne han få nyt liv i kasserede tv’er, steroeanlæg og meget andet.

Peter var et varmt, givende og humoristisk menneske. Han levede på alle måder livet fuldt ud, og han efterladet sig et stort tomrum. Han vil blive savnet og mindet af venner, bekendte og samarbejdspartnere i lang tid.

Bisættelsen finder sted lørdag den 21. juni kl. 13.00 fra Sundby Krematoriums Kapel, Sundbyvej 51.

Carl Rosschou

Udgivet i Kig & Lyt, Nyheder | En kommentar

Polen siger nej til Patentdomstol – det er for dyrt

Polen har som eneste EU-land fået analyseret omkostningerne ved Patentdomstolen. På baggrund af en rapport fra konsulent firmaet Deloitte har landet valgt at stå udenfor. Det vil være for dyrt at være med, fordi landets virksomheder vil blive trukket ind i retssager om patenter, der er blevet krænket.

Rapporten anslår, at prisen for at være med vil svare til 93 milliarder kroner over 20 år. Det svarer omtrent til prisen på 3 Storebæltsbroer.

Den danske regering og erhvervsminister Henrik Sass Larsen har gentagne gange fortalt. at der kun er fordele for Danmark ved Patentdomstolen, og rapporten fra Polen  får ham heller ikke til at ryste på hånden. Han afviser, at Danmark bør undersøge konsekvenserne nøjere, inden vi afgiver suverænitet til en international domstol. Han siger til Berlingeren, at Polens beslutning må skyldes, at de ikke overholder patenter og rettigheder i dag. Han er helt blind over for, at patenter i stigende grad bliver brugt af store virksomheder til at holde mindre firmaer og iværksættere ude af markedet ved at true med retssager.

Læs mere om den den polske rapport hos Information.

Og læs nummer 2 på Folkebevægelsens liste, Lave Brochs, kommentar.

Europanævnets logo

Kig & Lyt har modtaget støtte fra Europa Nævnet i forbindelse med folkeafstemningen om Patensdomstolen.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Mik Schacks EU service om Patentdomstolen

Mik Schack har inviteret Lave Broch og Kenneth Haar fra Tænketanken Ny Agenda i studiet til en snak om Patentdomstolen. Lave Broch er yderligere opstillet som nummer 2 på Folkebevægelsens liste.


Europanævnets logo

Kig & Lyt har modtaget støtte fra Europa Nævnet i forbindelse med folkeafstemningen om Patensdomstolen.

Udgivet i EU Parlamentsvalg 2014, Patentdomstol, Uncategorized | Skriv en kommentar

Softwarepatenter i tekstbehandling

Ganske almindelige funktioner som stavekontrol, pop-up menu og passive tegn på tastaturet (sammensatte tegn) er omfattet af europæiske af europæiske patenter. Det fortæller denne lille video, som er fremstillet af softwarepatenter.dk


Europanævnets logo

Kig & Lyt har modtaget støtte fra Europa Nævnet i forbindelse med folkeafstemningen om Patensdomstolen.

Udgivet i EU, Nyheder, Patentdomstol | Skriv en kommentar

Folkebevægelsen lykønsker Norge

I anledning af 200 årsdagen for, at Norge, som det første land i Norden, fik en demokratisk grundlov udtaler Lave K. Broch, nr 2 på Folkebevægelsens liste:

Et kæmpe tillykke til Norge med den runde fødselsdag! Det levende demokrati i Norge er en inspiration for omverdenen.

Norge er på mange måder et foregangsland. Ikke alene fik Norge indført demokratiet før os, men Norge har også vist, at landet, der to gange har sagt nej til EU, har en stor international indflydelse til gavn for fred, miljø og udvikling.

Jeg mener, at Danmark i langt højere grad bør koordinere vores udenrigspolitik sammen med Norge og det vil være oplagt at tale med Norge om hvordan vi kan etablere et tættere nordisk samarbejde i stedet for EU-medlemskabet.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Lave K. Broch, kandidat for Folkebevægelsen mod EU (nr. 2 på liste N), på telefon 28 92 21 27,
www.broch.dk, www.facebook.com/lavekbroch og www.twitter.com/lavekbroch

Udgivet i EU, EU Parlamentsvalg 2014, Nyheder | Skriv en kommentar

Juridiske eksperter advarer mod Patentdomstolen

Juridiske eksperter om, at domstolen bliver umulig at kontrollere, og kalder den et juridisk eksperiment med retssikkerheden, som vi kan komme til at betale en høj pris for.

Læs det på Informations hjemmeside

Udgivet i Nyheder, Patentdomstol, Uncategorized | Skriv en kommentar

Folketingets valgvideo – frisk eller plat?

Voteman er helten i Folketingets propagandafilm, som skal få unge til at interessere sig for EU-valget.

Hvad synes du? Er det frist og nyt, og er det sådan, man får de unge i tale på? Eller er det voldeligt, plat og sexistisk – eller begge dele?

—-

Folketinget har trukket filmen tilbage, men den kan lige nu (13.05 kl 49:15) stadig ses hos Metroxpress. Avisen citerer rådgivende retoriker Trine Neb, som mener, at filmen er en kæmpesucces i kraft af al den omtale, den har fået.

Udgivet i EU Parlamentsvalg 2014, Nyheder | Skriv en kommentar

Tre grunde til at stemme nej til EU’s patentdomstol

Lave K. Broch, Tænketanken NyAgenda og topkandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU fortæller om retssikkerheden og EU’s patentdomstol, hvad domstolen betyder for små og mellemstore virksomheder og at der ikke er nogen grund til at haste et ja igennem.


Se mere om Lave K. Broch på www.broch.dk og facebook.com/lavekbroch

Europanævnets logo

Kig & Lyt har modtaget støtte fra Europa Nævnet i forbindelse med folkeafstemningen om Patensdomstolen.

Udgivet i EU Parlamentsvalg 2014, Nyheder, Patentdomstol | Skriv en kommentar