Polen siger nej til Patentdomstol – det er for dyrt

Polen har som eneste EU-land fået analyseret omkostningerne ved Patentdomstolen. På baggrund af en rapport fra konsulent firmaet Deloitte har landet valgt at stå udenfor. Det vil være for dyrt at være med, fordi landets virksomheder vil blive trukket ind i retssager om patenter, der er blevet krænket.

Rapporten anslår, at prisen for at være med vil svare til 93 milliarder kroner over 20 år. Det svarer omtrent til prisen på 3 Storebæltsbroer.

Den danske regering og erhvervsminister Henrik Sass Larsen har gentagne gange fortalt. at der kun er fordele for Danmark ved Patentdomstolen, og rapporten fra Polen  får ham heller ikke til at ryste på hånden. Han afviser, at Danmark bør undersøge konsekvenserne nøjere, inden vi afgiver suverænitet til en international domstol. Han siger til Berlingeren, at Polens beslutning må skyldes, at de ikke overholder patenter og rettigheder i dag. Han er helt blind over for, at patenter i stigende grad bliver brugt af store virksomheder til at holde mindre firmaer og iværksættere ude af markedet ved at true med retssager.

Læs mere om den den polske rapport hos Information.

Og læs nummer 2 på Folkebevægelsens liste, Lave Brochs, kommentar.

Europanævnets logo

Kig & Lyt har modtaget støtte fra Europa Nævnet i forbindelse med folkeafstemningen om Patensdomstolen.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *