Regeringen vil hellere rette sig efter EU end Folketinget

Torsdag den 8. maj, behandlede Folketinget et beslutningsforslag om børne- og unge- ydelser samt børnetilskud. Forslaget blev stillet af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti  og Liberal Alliance og pålagde regeringen at opretholde den hidtidige praksis, som har betydet, at borgere skal fra andre u-lande skal arbejde to år i Danmark for at optjene retten til børncheck og børnetilskud til børn i hjemlandet.

Regeringen har ændret praksis, sådan at EU borgere optjener retten til disse ydelser, fra den første dag, de arbejder i Danmark, efter at have fået en henvendelse fra EU Kommissionen, som mener, at den danske ordning er i strid med EU retten.

Forslaget blev vedtaget med 58 stemmer for og 49 imod, men skatteminister Morten Østergaard afviser at ændre praksis på området. Regeringen vil hellere rette sig efter henstillingen fra Kommissionen end rette sig efter en vedtagelse i Folketinget.

 

Dette indlæg blev udgivet i EU, EU Parlamentsvalg 2014, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *