Patent på både software og planter

I debatten er der mange, at der ikke kan tages patent på software eller biologisk materiale. Men det passer gangske enkelte ikke. Den Europæiske Patentorganisation – EPO – har udstedt masser af patenter på ting, som ikke burde kunne patenteres. Og i Tyskland, er der allerede faldet domme, i sager om patenter på software.

Og der findes masser af europæiske software patenter allerede https://guan.dk/swpat nævner nogle stykker blandt andet har Adobe et europæisk patent på at bruge faneblade på en tablet.  Flere eksempler og en omfattende diskussion med spørgsmål og svar kan findes på Ole Tanges blok – It løsninger og politik

Thomas Jazrawi fra miljøorganisationen NOAH fortæller, at der er taget europæisk patent på en melon og andre frugter og grøntsager, og at der er givet europæisk patent på en vild peberfrugt.

Den sidste historie er ekstra interessant, fordi det europæiske patent er udstedt til Syngenta, et stort globalt schweizisk firma, der frem­stiller frø og sprøjtegifte. Men planten blev opdaget i 1970’erne af professor Paul G. Smith fra University of California. Han bragte planten til USA, og Syngentas fik nogle prø­ver derfra i 2002. Så planten er ikke opfundet, den er opdaget. Af en offentlig ansat forsker.

Dette indlæg blev udgivet i EU, EU Parlamentsvalg 2014, Patentdomstol. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *