Farvel Kenneth Plummer

Så måtte generaldirektøren gå. Fældet af sin egen utrolige arrogance kombineret med en nærmest grænseløs naivitet, der fik ham til at røbe fortrolige forhold og svine tidligere ledere i DR til på en helt uanstændig måde over for journalisten Kurt Lassen, som ikke respekterede de almindelige spilleregler mellem kilde og journalist, når Plummer ligefrem udleverede sig selv til at blive hængt til tørre og udstillet. Summen af kardemommen er en magt- og selvglad mand, som overhovedet ikke har format til at være chef for Danmarks Radio.

Brian Mikkelsens opfindelse

Det er bestyrelsen, som udpeger DR’s generaldirektør, men i forbindelse med udnævnelsen af Plummer var daværende kulturminister Brian Mikkelsen meget aktiv for netop at få Plummer udnævnt. Jens Rohde som var medieordfører og politisk ordfører for Vestre, inden han blev valgt til EU Parlamentet sidste år, udtaler til Politiken: Brian Mikkelsen har været inde omkring og har uden tvivl, skal vi sige, haft et ord at skulle have sagt i ansættelsen af Kenneth Plummer. Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om.

Og meningen var der heller ingen tvivl om. VKO-partierne var utilfredse med DR, og ønskede som en del af deres ”værdikamp” en ændring af DR. Det fremgik tydeligt af udsendelsesrækken om ”De Røde Lejesvende”, at regeringen anså DR med Christian Nissen som generaldirektør og blandt andre Lisbeth Knudsen, som havde en fortid på Det Fri Aktuelt, for at være for venstreorienteret. Jens Rohde taler om, at der med Plummer skulle skabes et paradigmeskift.

Nye tider

Og det er lykkedes. De chefer, som Brian & Co var utilfredse med, ikke længere ansat i Danmarks Radio. Lisbeth Knudsen som var for rød til de borgerlige er i stedet blevet chef for Berlingske Medier, og er i øvrigt en af bookmakernes favoritter til at efterfølge Plummer. Hun har dog sagt, at hun ikke er kandidat.

I den sidste udsendelse om de røde lejesvende tog programmet fat på at undersøge regeringens pres på DR. Og her optrådte en svært veltilfreds venstrestrateg,  Claus Hjort Frederiksen. Han sagde: ”Der er kommet en anden ånd ind i DR. Altså, det kan man jo bare se på udbuddet af programmer. Nu kører der ikke i prime time analyser af Irak-krigen. Nu kører der X Factor og sådan nogle ting. I gamle dage havde man da udmærket i prime time kunnet lave en folkeoplysende udsendelse. Men den går ikke mere.”

En anden ånd

Tydeligere kan det dårligt siges. Plummer har som DR-generaldirektør været våbendrager for regeringens værdikamp kulturområdet. Og folkeoplysning er på erstattet af X Factor og sådan nogle ting.

Det har ikke ret meget med public service at gøre, og der er i den grad brug for en helt anden ånd i DR. Det skal lytter og seer-organisationerne være med til at sikre. Men udpegning af en mere kompetent generaldirektør vil kunne lette vejen.

Dette indlæg blev udgivet i Medier, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *