Patentdomstolen på nettet

Debatten op til folkeafstemningen er ved at komme op i omdrejninger. Der er mange, som skriver om patentdomstolen og ikke mindst om problemerne med softwarepatenter. Vi har samlet en flok link her. Hvis du kender til andre så skriv det i bemærkningsfeltet neden under.

 • IDA og Ingeniøren misinformerer om patent-valget indlæg fra ingeniør Karl Vogt-Nielsen, som blandt andet påpeger en lang række af de problemer danske virksomheder kan komme til at stå overfor med vedtagelsen af Patent Domstolen. 
 • Softwarepatenter og Patentdomstolen – blogindlæg med meget grundig gennemgang af problemet med software. I følge Den Europæiske Patentkonventions artikel 52 kan der ikke tages patent på computer-programmer. Artiklen viser, at der findes i tusindvis.
 • Hjemmesiden Den fri har et stor og omfattende tema om patentdomstolen.
 • Patenttrolden kommer Patenttrolden Kommer er en satirisk kampagne om afstemningen den 25. maj. Målet er at gøre et tungt emne sjovere og mere interessant for de unge vælgere og motivere dem til at stemme imod suverænitetsafgivelsen. Kampagnen spiller humor, enkel information og aktivering via sociale medier.
 • Informations teknologi-blog den 14. april fortæller, at Patentdomstolen kan hæmme innovation.
 • Folkebevægelsens side om folkeafstemning
 • Nej i maj er en kampagne etableret mellem forskellige it-politiske organisationer
 • IT Politisk forening har en temaside med mange indlæg om Softwarepatenter
 • denfri.dk har et tema om Patentdomstolen
 • Ole Tange har en omfattende gennemgang af konsekvenserne ved at stå uden for Patentdomstolen. På Ole Tanges blog er en række indlæg om software-patenter.
 • Bloggeren Poul Henrik Kamp skriver på Version2’s hjemmeside om en tysk domstol som anerkender et patent på software. Det er ret teknisk, men vigtigt fordi tilhængerne hævder, at software ikke kan patenteres – og det bliver imødegået af en ekspert – og fordi der i diskussionen under er en række interessante oplysninger og tanker. Læs her
 • It-avisen Computer World har en omhyggelig gennemgang af det formelle indhold i enhedspatentet og patentdomstolen.  Artiklen er skrevet før folkeafstemningen blev udskrevet, men giver en god baggrund for afstemningen.
Dette indlæg blev udgivet i EU, Nyheder, Patentdomstol. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *