P1 og P2 efter 1. november 2011

DR’s betyrelse har nu meldt ud, hvordan P1 og P2 skal deles om en fælles FM-kanal efter den 1. november, hvor den fjerde FM-frekvens, som P2 bliver sendt på, skal afleveres til Berlingske, som vil lave Radio Syv/24.

P1 sender på FM på hverdage fra 06.00 til 18.00. Derefter tager P2 over resten af døgnget med klassisk musik. Og i weekenden sender P2 klassik musik frem til klokken 10 på frekvensen.

P1 og P2 fortsætter samtidig som to hele og selvstændige kanaler på DAB, og DR igangsætter en informationskampagne, som skal fortælle om ændringerne og forsøge at få flere til at lytte til DR på DAB.

Protester mod flytning af morgenandagt

Morgenandagten, som hidtil er blevet sendt på P2 morgen, glider helt ud af FM-båndet, og vil kun kunne høres på DAB. Det har udløst kritik fra både lytterorganisationen KLF Kirke og medier og fra borgerlige politikere, som mener, at DR bestyrelsens beslutning ikke stemmer med, at DR i Public Service kontrakten er blevet pålagt at lægge særlig vægt på den kristne kulturarv.

De konservatives kirkeordfører, Charlotte Dyremose, har krævet en redegørelse af sin partifælle, kulturminister Per Stig Møller.  Se mere på DR’s hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i madsen og medierne, Medier, Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *