Lytter- og Seerorganisationer holder høring om TV2 betaling

En bred kreds af partier er blevet enige om at ændre aftalen omkring TV 2.

Det er blevet en meget betydelig ændring af TV 2, da alle seere nu skal betale for at se TV 2. Hver husstand skal sandsynligvis betale 250-350  kr. om året inkl. moms og betaling til distributørerne. Samtidig ophæves  kravet om, at TV 2 skal kunne ses af alle.

Siden TV 2 kom i luften 1. oktober 1988 har ambitionen været at være en public service-kanal for alle danske. Kanalen er opbygget af licens fra alle danske og af meget store reklameindtægter.

– Med den nye aftale ser vi et radikalt brud med den oprindelige TV 2-model.  Efter årelangt pres fra TV 2/DANMARK har Folketinget truffet en foreløbig beslutning om at tillade TV 2 selv at opkræve brugerbetaling af alle landets seere. Det giver helt unødvendige omkostninger for forbrugerne til distributionsselskaberne. Hvis man mener, at TV 2 behøver ekstra penge, så ville det være langt billigere at opkræve en af Folketinget godkendt licens, siger formanden Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer,   SLS, Lars-Peter Melchiorsen. At give TV 2 mulighed for selv at fastsætte beløbet er helt uacceptabelt. Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse for seerne, for der er ikke fastsat noget loft.

– Ledelsen i Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer har derfor i samarbejde med Det Ny Public Serviceråd på meget kort tid etableret en høring om TV 2/DANMARK’s fremtid. Førstkommende torsdag stiller en række politikere, TV 2 og eksperter op til en høring i Folketinget. Vi må i fuld offentlighed have drøftet, om der er behov for et så stort ekstra millionbeløb fra seerne til TV 2/DANMARK. I en tid, hvor alle offentlige institutioner viser mådehold og sparer, virker det provokerende, at TV 2, der har overskud og kraftigt voksende reklameindtægter, nu vil have flere af seernes penge, siger formand Lars-Peter Melchiorsen, der er skuffet over at lytter- og seerorganisationerne ikke er blevet involveret i processen.

Se program og praktiske oplysninger om tilmelding her:
Høring om TV2′s økonomi og fremtid

Dette indlæg blev udgivet i Medier, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *